Bodenbal

Ihhh yes idag klockan fyra får jag åka till Boden och fota balen ;)
Galet, Jag är en sån typisk boden patriot. Love the city!

Det var ju bra. Katarina ville ju att jag skulle komma och fota. Jag som jobbade trode det inte skulle bli.. men pratade lite med per så har bokat möte med Håkan Zerpe klockan kvart i på kungsbron Ibland är det kul när man får som man vill!

KARNEVAL

image1555

image1556

image1557

image1558

image1559

image1560

image1561

image1562

image1563

image1564

Luleå lyste inte bara upp staden med strålannde väder. det var även karneval som underhöll på hög nivå : )

Sommarprojekt och livsprojekt ;p

Klockan 12 slår dörrarna upp till lagerhouse på Strand i Luleå. Jag räknar med att göra ett besök där efter karnevaljobbet på stan. Där kanske man (borde man) hitta lite kul inredning till hemmet. Kan knappt bärja mig till semestern då vi ska fixa till och dona som bara den. Har så många önskningar om saker jag vill göra.


Nytt kök
Fixa om badrummet
Vindskydd till altanen/altanen
altan/uteplats på framsidan
Bygga om entren (byta ut dåliga plankor är ett måste)
Makeover på köksgruppen (färg och gråa ulldunor)
Makeover på köpmandisken i köket (färg och knoppar)
Ta bort en tall/ersätta med bollpilen jag fick av janne (kvist just nu)
Kakla utanför bastun
Måla bastun och göra ett fönster och byta till glasdörr
Stoppa vit panel i tvättstugan och stoppa lite mer lantig känsla
Byta ut tvättstället i tvättstugan
Byta ut blandarna på de flesta ställen i huset
Köpa förvaringsskåp under tvättställerna i badrummet

löner


image1554



Igår kom siffrorna på de nya lönerna som börja gälla från och med april 2008. Jag har fått siffrorna med hade velat ha det hur mycket det blir i timmen. Nå jag aldrig jobbar 46% säger mig siffran inte så mycket. Nåja bra att det kom ett höjning nu när alla andra i ens omgivning pratar om ökningar :p

Får nog ett svar på detta i slutet av dagen får jag hoppas : ) Om inte mina mamma skulle vara bra på att räkna :)

Rosa dröm

Ännu lite rosa inspiration till hemmet. Så vackert. När man ser på alla dessa bilder vill man bara och ut och shoppa inredning. Vackert!


image1545    image1544

image1546

image1547

image1548

image1549

image1550

image1552

image1553

love love love

image1543

I LOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så snyggt!

Godbitar

image1542

Lite utegrejer som kan vara fina att ha vid dammen nu till sommaren. Tyngder till vaxduk och annat smått och gott.

Romantisk inredning

image1541
Fina saker från åhlens och countrystyle



Jag älskar som jag sagt så många gånger förr några olika saker..

  • Rosa
  • Vitt
  • Kristall
  • Spets
  • Rosor
  • Blommor
  • Gammeldags

Dagens tidning

image1538

image1539

Jobbet som det blev i tryck :)

Barn på cykel bilder

image1530

image1531

image1532

image1533

image1534

image1535

image1536

image1537

Gårdagens jobb som jag var på. Så underbart roligt att fota barn verkligen. Första bilden blev etta bild. Den härligaste ;) Barnen skulle lära sig hur man skulle spänna cykelhjälmen och hur det skulle sitta, fara genom banor och kolla så plinga, bromsar och lysen fungerade som de ska på deras egna cykel.


Ska nog beställa blixar och studio saker till hemmet idag, har ju fått in pengarna från två jobb vilket gör att jag kan shoppa lös :) Kul att ha en egen studio hemma och leka med när man vill. En riktig lekstuga ;)

jobb jobb

Idag blir det att fara och fota barn på cyklar : ) Det ska vara ett speciellt projekt som ska lära barn säkerhet i trafiken (på cykeln) Jag och Janne åker på några minuter och kan nog bildmässigt vara ett kul jobb. Ett bildjobb helt enkelt och inte så fasligt mycket text.

Sen har jag inte hunnit tilldelas något mer för  idag (kommer nog när jag kommer tillbaka) Men.. jag har tagit med mig träningskläder så hade gärna velat gå och träna om jag får chans till långlunch ;) Har med mig korvstorganoff och ris som jag snabbt kan värma och sedan promma iväg. Dagen till ära tog jag till och med mig en gainomax. Får se om jag får användning av den. Hoppas på det, för jag är sjukt galen i gainomax chocklad. En bra anledning till att träna. En fin belöning :)


Så då vet alla vad dagen har att erbjuda just nu, jag bjuder på uppdatering när jag vet mer om dagen ;) Så fick detta inlägg bli ett svar till karro som jag inte hittade någonstans att skicka ett svar till : )

Hundbilder

image1523

image1524

Några vinterbilder på Sunnie när hon var och hälsade på i vårat hus. Bland de första gångerna. Hon har ju till och med haft äran att sova över hos oss ;) i samma säng :) Kan ju säga att det inte finns någon kramigare hund än just denna. En riktig knähund som tror att hon är lika liten nu som för ett år sen (valptiden vill säga) Som ska vara så närgången att man till och med kan bli lätt knuffad om man inte är berädd på riktig närkontakt. Skulle kunna tänka mig att skaffa en golden om det blir hund i farmtiden. En golden (dock ej jaktgolden som just sunnie är då hon absolut inte går att få trött, krävs mycket träning och tid)


Annars vill jag ha en sån här ängel, som gärna är valp åren om för dom är så sjukt söta just då:



   


Prisutdelning

image1518

image1519

image1521

Även hunnit med att fotografera några prisutdelningar i förrgår. Kultur- och jämställdighetspris

Ett eldigt Luleå

image1512

image1513

image1514

image1515

image1516

image1517

3 bränder under den senaste tiden. Här är bilder från två av dem.

lediga dagen


Idag har man hunnit med att vara ledig : ) Moa kom hit kring tio så slingade jag hennes hår. Sen blev det att sitta ute i solen en halvtimma innan jag for på stan med mamma. Jaghade nämligen ett presentkort på step in på 200 kr som hon fick handla upp ;)

Halv två möttes jag och sara upp för att gå och träna på step in. Väldigt seriösa. Väldigt behövligt!
Vi gick sen och köpte en present till födelsedagsbarnt moa som jag för övrigt glömde gratta när hon kom hit ;) (hoppas hon läser detta då istället) Med betoning på att vi köpte henne nå väldigt fint ;)

Vi gick på stan och sen kom krille in till stan och vi gick och köpte oss fiskar!!!!!! Hihi dom ska på i vår dam ute under sommaren. Mysigt. Vi grillade fläskfile och åt och drack gott (rödvin) i solnedgången.
Försökte bestämma namn på våra nya familjemedlemmar. Men det får vi bestämma i morgon :)


Take care! Lite gossip girl innan desperates nu ;)

nyköpt

image1511

Denna servetthållare har jag köpt idag på mique. Fast i vitt då såklart (typiskt mig)
Även en liten ljusstake som föreställde en liten fågel (i vitt)

Hann springa om på banken och sätta in lite pengar. Sen bör jag BH:n jag köpte tidigare. Den lite liten så fick byta till en annan, lite finare :) Var lite spets plaserade passande rätt under armarna så det inte kommer synas ;P

konstutställning i bilder

image1507

image1508

image1509

image1510

På kulturhusets bibliotek så hade förskolebarn utställning. Jag kan ju säga att det var sjukt fina saker av barn som var 3-6 år. Jag tror att lärarna hjälpte till lite.. för det var sjukt. Några saker de hade gjort i gips hade jag till och med kunna tänka mig att köpa för det var så fint :)

Motormännen på stan i bilder

image1506

Motormännen var på stan och samlade in underskrifter för att polisen ska få beslagta bilar : )

brand på stand galleria i bilder

image1499

image1500

image1501

image1502

image1503

image1504

image1505

morsdag

idag är det morsdag och solen skiner. Vi ska åka iväg på kvantum och köpa lite ingredienser till en tårta och muffins tror jag. Ska bli en rosa muffins och en rosig tårta. Sen blir det att sita i solen och ha det skönt till det är dags för middag i hampis!

Love this dag. Och så är man ju ledig. Tackade till och med till att jobba :)

Puss

Brand på stand

image1498

En brand bröt ut på standgallera i Luleå i morse. 2 branden den här veckan. Lite skrämmande.


www.kuriren.nu

servettkonst

image1496

Lite att göra påväg till jobbet igår ;) Dock var servetten lite skrynklig. Därför ena ögat på krille inte syns ;)

Hemmavid

image1491

image1492

image1493

image1494

image1495

Jag är ju galet förtjust i spets, kristall, rosor och rosa. Det är så där fånigt gulligt så det inte är samt. Det är sånt som jag tyckt om när jag var liten, som sakta kommit tillbaka. Okej, rosa har alltid funnits. Här var ett urval från ett jobb vi gjort till hemmavid. Vissa saker kanske var lite för sockriga. Som den rosa färgen på sovrumsväggarna. Något jag inte skulle göra själv. Men som var så fint att titta på.

Ihh så fint. Var nära att köpa lite rosor på trädgården igår, men jag väntar lite med det :) Börjar med vaxduken i ljusrosa med rosor på som vi har på altanen :)

fredagkväll

En dag på kuriren avklarad. One to go. Ska åka hem från jobbet med krille idag tror jag. Så ska åka lite tidigare..
Ikväll blir det nog en lugn myskväll. Har kotletter i frysen jag var sugen på med ris. Dock blir det nog ingen grillning då kolen är slut : ) Men vi får se. Ska försöka få med han på att baka något gott. Han var ju så duktig sist :)


Fick ett träd av Janne på jobbet idag. Eller man kanske skulle mer kalla den en gren i en kruka. Men det ska bli ett träd :) Får se var vi ska plantera den ;p Var på fagernäs trädgård igår och köpte blommor för 300 :-. Planterade när vi kom hem igen. Hoppas dom tar sig och blommar fint till sommaren vid dammen ;) Vi är ju inte så erfarna vad gäller plantering någon av oss så vi får lära oss steg för steg. Det är kul : )



Nu ska jag planera mer av kvällen. Saknar min Karl som jag ska pussa sönder ikväll ;) LOVE!

utgifter


Sista dagen på smycka. Imorgón bär det av till Kuriren igen : ) Per ringde nyss och gav mig tre extra dagar nästa vecka. Skulle egentligen bara jobbat tre tror jag det var :p Nåja har man inget liv så. Lön imorgon. Och känns väl som jag är i behov av perngar så då är det bara att ta emot mer dagar. Sjukt sugen på ett par nya jeans för typ en tusenlapp, sen att göra lösnaglar fast på riktigt :) Sen att man har en ellosfaktura att betala denna månad, mina lampor som jag beställt kommer nog den här månaden också. Och till råga på allt ska jag betala 5000 till piss-skatteverket :)


Kul jul ! gonatt!

sammanträffande

Måndag-torsdag denna vecka är det ju jobb på smycka som gäller.
Ikväll blir det middag i B-lund, träna med lina, promenad till mig där vi ska se gossip girl och desperate ;)


En rolig sak. Åsas katt Kenneth blev ju pappa i förgår också, samma dag som dessi fick sin knatte ;)

nyfött


Igår fick jag ett sms av Dessi som skrev att hon och Guvtav hade fått en pojke! Åh så kul. Dessi kommer ju bli världens bästa mamma! Grattis till er!

Stadsmaran

image1490



Idag kommer nog den största delen av min dag att spenderas på löparbanan. Det vill säga, stadsmaran äger rum i Luleå idag och jag ska just fota just detta. Jag och två fotografer till här på Kurren typ ;P
Jag var så stressad i morse att jag glömde mobilen hemma. Tur som styk hade jag ju dock då det visade sig att mamma skulle åka till Luleå idag och kolla på stan.

Kristoffer hade besök igår av Anna, Linda och Justus när jag kom hem. Var lite social och fick ett vinglas av Anna. Somnade vid halv 2 kanske, så hade gärna haft den där sovmorgonen som jag egentligen skulle ha, men bytte ut.
Emilia ska ha kalas ikväll för hon fyller år. Jag coh Erika ska åka buss dit direkt efter att jag slutat jobbet klockan sex. Blir nog kul.


Nu ska jag förbereda mig mentalt för en stressig dag ;P

CIAO! 

photoshop lek

image1488

image1489



Lekt i photoshop när man har lite att göra på jobbet. Men kan inte photoshop så bra. Hade velat kunna göra så där snyggt som vissa faktiskt gör. Eller så har dom kanske specialprogram. Som kan göra fina blommor osv.. aja.
Kristoffer har främmande där hemma. Jag vill också umgås ;(
Nåja, bara exakt en timma kvar innan jag sitter på bussen hem.

Kvinna hittad död i Luleå

Kvinna hittad död i Luleå

LULEÅ.
En 63-årig kvinna påträffades under fredagen död i ett bostadsområde i Luleå.


Omständigheterna gör att polisen misstänker att ett brott har begåtts.

Vet du någonting om händelsen, hör av dig till Kuriren.nu: 0920/262973



En 63-årig kvinna hittades klockan 13.07 död i en lägenhet i ett bostadsområde i Luleå. Omständigheterna kring kvinnans död gör att polisen misstänker att hon bragts om livet. Tekniker har under eftermiddagen genomfört en teknisk undersökning av lägenheten och en brottsutredning är inledd.


www.kuriren.nu




image1487

Shit alltså. Fått ha en spännande kväll på jobbet. Jag och Stig började med att åka runt och leta efter platsen det hänt  (polisen sa ej var det var) Nåja tillslut fick vi ett samtal och de visste var. Men läskigt med mord ju. Huvva!


Superbilen - 8 mil på 1 liter

image1483

image1484

image1486

Joggat


image1481


Kors i taket!
Har just kommit hem från en joggingtur. Och det mina vänner, är inte att leka med. Det var det värsta jag varit med om på länge (men det bästa nu i efterhand då kropper sprudlar av lycka) Var så tungt så jag ville ge upp flera gånger om. Gruvbergets backar är ju riktig teräng träning. Bara uppförs backar hela tiden!
Sen att jag inte tränat på 2-3 veckor pga av att jag varit förkyld gjorde nog inte saken bättre.

Ska låta göra så det blir en rutin, och få med mig kristoffer :)



image1482


Sen tog jag ut Tindra för att det gör henne så lycklig. Vi gick ett varv runt kvarteret. Jag skojjar inte, hon är som en hund. Helt ludig och undebar. Går fot hela tiden och när jag går ifrån henne springer hon i kapp mig ;)
Hon gör mig knäsvag.

1 år och...?

image1480

Ops!
Glömde jag nämna att jag och kristoffer varit tillsammans i 1 år och 11 månader just denna dag?  : )
Det gjorde jag visst...


Grattis till oss.
Älskar dig gränslöst hjärtat!

Tidningsuppslag

image1479

Ännu en bild från hur det blev i tryck. Dock har jag gjort dom svartvita för jag inte har tagit bilderna i studion :) Visst, tidningen gör inte bilderna rättvisa, men, man ska ju inte göra det värre bara för det : )

Kurirens uppslag

image1478

Blev lite glad när jag slog upp tidningen igår när jag kom till jobbet. Kristoffer hade nämnt att dom valt ut "fotografernas favoriter" i dagens tidning på sportsidorna
(Nej vi brukar faktiskt inte få välja själva i brist på deras tid)

Så när jag äntligen fick tag på en tidning (Kristoffer tar med sig den när han åker tidigt på jobbet) och fick se att min bild var stooor, kan man inte annat att le : )


"Norrbottens-Kuriren fortsätter att ge utrymme för guldkorn. Vi låter fotograferna välja ut sina favoritbilder från de senaste månaderna. Bilder som normalt sett kanske inte får så stort utrymme i tidningen. Men när det är dags för "sport i bilder" kan vi bjuda på godbitar. Istora format. Håll till godo!"




Nu hade den fått plats minst sagt.


*Det gjorde min dag... : )

rosiga koppar

For och handlade idag med the family. Fick ett kakfat av mamma och köpte mig fyra nya kaffekoppar för att matcha med tekopparna. De lila med guldkant och rosor i, från MIO. De är så vackra så jag storknar. Beköver jag säga att kakfatet var i samma serie, ljuslila och guld?

Så nu är det bara att springa förbi och plinga på hos oss i hopp av bli bjudna på fika serverat på vackraste sätt.




Efter det for jag hem en sväng för att pussa några gånger på min karl (som hunnit hem på lunchen) innan jag for iväg till Step In och tränade lite snabbt och effektivt med Sara. Vi hann med en 45 minuters promenad efter det också innan jag skulle hem och göra mig lite mat innan jobbet.


Kuriren 17-23. Har hunnit vara och fotat en bil som några har byggt på Luleå tekniska universitet. Den drog på 8 mil endast 1 liter (etanol). Det kallar jag miljöbil! Sen fick jag ett hedersuppdrag att foto en porträttbild på André som ska börja blogga på Kurirens hemsida. Hurra, till mig!


Dagens mål har mestadels bestätt av gröt och de otroligt underskattade mackor! Jag satt och funderade för nån vecka sen. Jag sa då till Kristoffer att jag kommit fram till att om jag skulle måsta leva på endast en sak, då skulle det vara BRÖD! Då menar vi inte rågmackor och torra hårdbröd. Nej, visst det brukar jag ofta äta och kan vara väldigt gott. Men till mat när man kan äta baugetter och annat gott mjukbröd på sidan om. Då kan jag knappt hålla mig till den mat jag faktiskt beställt.



image1477


Jag slår ett slag för alla bröd idag. Det hade ju suttit fint att baka något hemmagjort bröd bara därför, men det får komma någon annan dag.. eller vecka.. eller månad :(((( nå.

orgel

image1476

Här har vi Hans-Ola som spelade orgel i går  : )

GREASE

image1468

image1469

image1470

image1471

image1472

image1473

image1474

image1475

Gårdagens GREASE föreställning i persön : )

Masjävlar

image1464

image1465

image1466

image1467

shoppat

image1463

Dessa godingar inkaserade jag på Intersport för ynka 300 kronor. Ibland är rea riktigt roligt (ibland? what? alltid)
Nu tar jag fram mina andra skor som jag köpte på rea i vintras. De skorna har jag haft redan men nu är dom i princip bruna istället för vita ; ) Så dom blir trädgårdsmatrial ;)

nyttigheter

Idag har jag hunnit med en hel del nyttigheter vill jag lova.
Steg upp klockan halv tio och var snabb som en tok för att cykla iväg till lina till klocan kvart över tio.
Vi tog oss en promenad i blåsten.
Cyklade hem vid tolv tiden då lina skulle hem och göra lunch innan jobbet.
Tjejen har ju nämligen börjat jobba på Hotell NIVÅ, gav dissen till Max och började som receptionist i måndags. Grattis!

Jag for och handlade lite mat och for hem och städade & krattade med Tindra.
Kan inte förstå att hon är så väluppfostrad. Och endast är ett år gammal, och är utan hörsel.
Vi var ute och krattade löv rätt länge. Samtalade med grannarns och så. Att jag förstod att vi varit ute länge förstod jag då Tindra satte sig och kissade i två lövhögar (eller om det var ett sätt att bara visa var hennes revir var?)
Nåja, kanske Kristoffer får sig en glad och blöt överaskning om han tar bort lövhögarna ikväll. (Tihi säg ingenting) ;D



image1462


Sitter nu på jobbet och bränner ut en massa bilder från datorerna.
Har hunnit vara på ett jobb ikväll som ver en bild på en orgelspelare. Detta gick snabbt och smärtfritt :)
Nu ska jag nog rusa in till fikarummet och ta en kopp te och se på grey´s ;)

Desperat Petra

image1461

Missade hela desperate housewives pga av att jag först skulle göra ut mina bilder från Grease!
När jag äntligen bänkat mig i det tomma fikarummet framför tv´n så kommer Armi in och vill att jag ska göra en pejling. Både fota och skriva. Gah, jobbigt sånt. Måste man tänka på två saker. Höll på att glömma att ta första personens namn till och med ;P Virrig! Haha nåja, alla personer jag frågade vill faktiskt svara på min fråga. Och det mina vänner, är inte vanligt! Jag såg väl otroligt snäll ut (som jag faktiskt försökte se ut) ;)


Nåja, vet någon när reprisen är?

Kvällsjobb

image1460

Kvällens jobb består som gårdagen utlovade. Elever som utför GREASE! I love it!
Jag och Rolf ska åka iväg till Persön klockan 18. Blir ett mittenjobb och kanske en ettabild om ljuset vill :)
Tur att Mats var här och jobbade (för mig som fick det roliga jobbet) Han ska fota orientering, möte och fotboll. Vad jag låter lat. Hihi men men ne det känns jättebra. Så får jag ju till och med sällskap hela kvällen här på fotoavdelningen :) Av en kul en dessutom : )


Modellande

Sitter här hemma och tittar ut genom fönstret, och vad ser man? SNÖ?
Nåja man kan ju inte lita på vädret nu för tiden. Har hunnit vara ut och kratta lite löv på morgonen (var det någon idé med tanke på hur mycket det faktiskt blåste?)

Erika ringde mig nyss och var i extas. Hon kanske får göra nå modelljobb i sthlm. KUL! Men men vi ska ut och promenera och snacka lite mer efter hon varit till  frissan och snyggat till sig ;) Bar att folk blir träningssugna. Då får man lättare sällskap i träningen :) = det blir oftare av!



image1457
Erika på en bild vi tog i sommras vig järnvägen

image1458

Hundvalp


Idag tar mina kvällspass fart och pågår under hela veckan. Jag börjar på Kuriren klockan fem och jobbar till elva på kvällen. Detta innebär några olika saker. Föst och främst kan jag träna på dagarna och njuta av solens alla strålar. Kan fara till mina päron och bli bjuden på goda luncher som våfflor (jajjamensan det var det idag ;) ) Sen får Morgan och Tindra sällskap på dagarna och Tindra kan ha så tur att jag  tar med henne i koppel ut på altanen (hon blir galen av lycka och jamar resten av dagen då man tar in henne för hon vill ut och leka igen)



image1456


Det negativa är ju dock att jag missar timmarna med min Kristoffer. Hihi men då får man ju något att längta efter. Man kanske inte ska sitta ihop med någon exakt heela tiden :)


Idag var jag iaf uppe klockan åtta. Jag gjorde mig klar tog bilen och for till Linnea i Hapis för att titta på hennes nya HUNDVALP!!! Gah det är en svart Cocker Spaniel som hon var och hämtade i Töre i fredags. Den var så pytteliten och så snäll och söt och ja. ALLT. Man blev ju bara galet sugen på att skaffa en hund kan jag ju säga.



image1454
Linnea tillsammans med den sötaste varelsen i världen - Melvin!

image1455


Efter det underbara hundbesöket så for jag vidare till hampis då och åt lunch med mamma :) Fixade med Sara så klockan halv ett var det vidare att träna på step in (jo det var ju ett tag sen). Har ju varit sjuk i dryga två veckor så var skönt att få sätta igång igen. Hörde en fågel viska att moa var ledig om dagarna så då kan vi umgås på step in ;) Hon är ju den riktigt seriösa :)


Ikväll blir det iaf en pressträff med Luleåbo och därefter ska jag springa vidare till Lillan där Estetiska programmet ska ha en teater vid namn "Masjävlar" Så får se om det är något kul. Brukar ju vara ganska roliga just sådanna jobb :)


Take care!

Fest - körslaget

image1438

image1439

image1440

image1441

image1442



image1443

image1445

image1446
hihi sandra vartydligen barfota ;P


image1447

image1449
DJ Johan höll ständigt gästerna roade

image1450

image1451
CHARADER

image1452

image1453

Började med parmiddag. Jag, Kristoffer, Emma och Johan. Sen kom Erika, Rickard, Jossan och Sandra förbi lagomt till körslaget. Vi såg, röstade och röstade. Men med 4 % gick tyvärr boden med förlust. Alla ni som inte röstade. Skam. Ta åt er som svampar :p Nåja var kul att dom kom tvåa iaf.. våra kära stadsbor :)

Vi spelade ett galet roligt charader med sjuka meningar och bra gester!

"Johan gillar stora mogna bananer"
"Röda ålar dansar salsa med mormor"
"Carola ber för elefanterna i Afrika"
"SSAB gör stål av våra skogar"



haha och mycket mycket annat som fick vårat lag (Jag, Johan, Jossan och Erika att skrika och gråta av skratt..  ;)

Sedan bar det av till Bodensia. Kristoffer var ju till och med med. KUL! Var grymt mycket folk och hittade mig ju en sara, moa och massa andra :)



Tack alla inblandade! :)

Vårfix

image1433

image1435

image1436

Detta är vad jag och kristofferhar sysslat med hela förmiddagen. Krattat och fixat med fontänen ;)
Grannbarnen var ute och hjälpte oss att vara kattvakt åt oss ;)

Blev grym skillnad när man fått undan massa löv och skit som låg på hela gräsmattan. FINT : )

Tonight is the night

image1432

Tonight is the night!

Emma och johan kommer på middag.Sen kommer Erika och kanske någon mer förbi och vi bänkar oss framför körslaget :)

Mamma fyller år imorgon så ska förbi smyka och köpa henne ringen hon önskadesig (världens snällaste dottra va?) Haha jag som inte ens har så mycket pengar kvar i budgeten jag gjort upp. då är 600-700 kr rätt saftigt. Nåja, får flytta över lite så får det bli mer sparande någon annan månad :P

Don´t miss to wote!

Topp

image1431
Den här skönheten följde föresten med mig hem från Hm.
Min mamma har ju alltid sagt åt mig att jag ska ha grönt. Jag har ju varit lite allergisk mot just grönt tidigare. Men den här grönfärgen är ju faktiskt de snyggaste som finns. Finns en annan grönfärg som ligger lite högre på min topplista. men den vet jag inte hur man ska riktigt beskriva. Men lite mer gul el blå :D

Nagellack

image1428

image1429

image1430

Foto:   Petra Isaksson


Jag var igår och köpte mig ett nagellack på H&M som hade hala priset! När jag provade det i gårkväll såg jag hur bra kvalla det faktiskt var (jämför med mavala) Så gick på lunchen idag och köpte ett likadant fast i rosa.
Det röda som jag har på bilderna här kan man ju faktiskt se att det är lite rosa shimmrande det också.
Men det har vi ju faktiskt ingenting emot.


Isadoras får bra poäng av mig! (39,90:-)

Fotoutställning

image1424

image1425

image1426

image1427

Avgångseleverna på Medieprogrammet i Luleå ska ha en avslutningsutställning på Norrbottens museum där de ställer ut sina favoritbilder från utbildningen. Riktigt kul!

diselläcka

image1421

image1422

image1423

En lastbil började läcka disel i går eftermiddag efter att fått ett litet hål i tanken.

Årets kock (2007)

image1414

image1415

image1416

image1417

image1418

image1420

Foto: Petra Isaksson



Årets kock 2007 var och hälsade på hotell-och restaurang programmet i Luleå igår!

Brevboxar

image1411

image1412

image1413

Brevboxar till hyreshusen är påäg : )

Körslaget

image1410

På lördag smäller det. Körslaget tar start klockan åtta och självklart kommer jag att sitta bänkad framför burken!
Hoppas hoppas verkligen det kommer gå bra för Boden. Jag ska då sms:a iväg minst 2 sms. Lika med kristoffer och de andra som sitter i samma rum.

Blev lite citrus på jobbet för någon dag sen då vi satt och pratade om att vi skulle bevaka det, självklart.
Då säger Per "Inte för att dom kommer vinna, men man måste ju"

WHAT?! Bara för en undersökning på aftonbladet säger det så betyder det ju inte att vi inte har en chans!
Självklart hoppas jag att alla bodensare (och luleåbor) faktiskt ska rösta. Bodensarna, för att faktisk ta död på just sånna där "fördomar"  (Luleborna också) för vi är ju faktiskt bundisar. Halva boden pendlar till luleå och många i luleå pendlar till boden.

Så, rösta på lördag och slå ett slag för Boden. Tänk, nu vet ju folk kanske till och med att det finns ett "Boden". Inte dum reklam för staden och turismen.

Rösta på boden och Brolle!

Översvämmning


image1403


Boden är lite blötare än vanligt som alla bodensare säkert redan har märkt. Isarna smälter i så snabb takt att vattnet inte hinner rinna undan. Vägar har stängts av och busslinjer får byta körsträckor.
Så här mycket spännings har vi inte varit med om på länge.


image1404

image1405

image1406

image1407

image1408

image1409

Utflykt i ett vattentäckt Boden

image1399

image1400

image1401

Vi for ut med moppen och tog lite bilder på översvämmningarna i Boden. Men det var så vacker himmel så blev lite porträtt bilder också :)

Pojken som överlevde

image1390

image1391

image1392

image1393

image1394

Var igår och träffade den 7 åriga pojken som höll på att drunkna. Han hade klarat sig otroligt bra.
Nåja, var väl inte det roligaste jobbet. Kan ju säga att jag kanske tycker mina bilder var lite missvisande av några personers personligheter. Galet! Nåja var med om det konstigaste jag varit med om men det kanske vi tar en annan gång : )

björn som dödat får

image1388

image1389

Igår var det jobb som vanligt. En ganska tuff dag som innebar ingen lunch. Eleer lunch var det men ingen rast. Får ofta höra att jag inte ska sitta vid datorn när jag äter.. men jag vet inte, jag känner mig inte så stressad över det. Är nästan mer stressad när jag inte gör det och vet att jag har saker att göra ut ;P

Nåja, en björn hade iaf dödat ett får på Hägnan igår. Lite sorligt. Det var den tuffaste tjejen i hajen som hade rykt. Förmodligen för hon var ledaren och ville skydda de andra i hagen. Andra gången jag är på Hägnan och får fota döda djur. Förra sommaren var det några ungdomar som hade slagit ihjäl en anka och två hönor hade skrämts till döds. Nu var det björn. Saken i säg är väl mindre brutal men lite läskigare, för björnar är ju lite läskiga.

Show på särskolan

image1384

image1385

image1386

image1387

Strejk

image1378

image1379

image1380

image1381

image1382

image1383

Barnkonsert i bilder

image1375

Kulturens hus
bjöd på söndagen på en underbart rolig konsert (enligt mig) för alla barn.
 Är galet förtjust i roliga saker och det var så sött när dom fick med varenda barn i publiken att stå/sjunga/dansa och ropa ut svaren på rim och andra roligheter (?) :)

Pirater som sjöng sånger, spelade och showade på allmännt.

I LIKE!


image1376

Fotbolls bilder

IFK Luleå herrar och Notvikens damlag spelade i helgen matcher. Luleå vann sin match med hela 6-0 medans notviken fick gå hem med resultatet 0-0. Nu börjar ju varkligen fotbollen sätta fart på riktigt. Basketen, handbollen och hockeyn lämnar plats för alla de underbara (?) utomhus sporterna.

Haha okej, jag är ingen fotbolls fantast men alla fotografer värderar högt värdet av riktigt hederligt SOLLJUS!
Hildursborg släng er i väggen! Jag och Göran (NSD) stod under luleås match och pratade om just detta.
Boden ska ju faktiskt få sin nya arena nu. Vilket otrolig möjlighet för dom att faktiskt göra någonting bra. 
Men, man ska i nte ha så stora förväntingar på det. Kan nästan slå vad att istället för att göra lokalerna i bra färger och ljus som faktiskt gör att media vill komma dit och bevaka (det är väldigt ruttet att fara på jobb som innebär skitbilder pga av ljuset) Så kommer vi få ta del av gula träväggar med dämpat ljus!??????!

Jag ber för färgerna vitt/blått/grått!!!!! Guld, grönt och rött är ju tidningen värsta mardröm!


image1368

image1369

image1370

image1371

image1372

image1373

image1374

Dresyrtävling

image1364

image1365
(my favorite)

image1366

image1367

Med fokus på Lisa i dresyrtävlingen.

Just love bild nummer två! Vet inte vad det är med mig och siluetter.
Är bara det vackraste jag vet!

Vattenförsäljning ; )

image1360

image1363

Bedårande ungar som vi hittade längst Bensbyns vägkant. De sålde källvatten från deras egna brunn för 2 kr/st!
Kan även säga att dom inte var dumma. Vi mötte otaliga motionerer längst just den här vägen denna soliga och varma, nästan, sommardag.


Behöver jag säga att det faktiskt låg ca 10 en-kronor i den fina vatten-kassan?

hästavel

image1356

image1357

image1358

image1359

Helgen har varit fylld med lite olika typer av jobb men kan lugnt säga att hästar har varit överrepresenterade : )
Inget fel med det dock, jag älskar att fotografera djur. Och bara att genom att slänga ett öga på första bilden blir man helt varm i kroppen. Så galet söt och rolig häst! Men vem kan klandra han. Om jag hade haft en sådan lugg som bara kan jämföras med den blåhåriga killen i Brollekören, skulle jag också slängt och varit allmännt irriterad på att inte se någonting.

Dagen började med dresyrtävling med Simon och hästgalna Ingela som frivilligt vilje följa med i brist på annat jobb! Men bilderna här ovan visar ett jobb här man skulle få sina hästar godkännda så man kunde använda dem till avel!

valborg

image1348

Johan var pimp på valborg. Haha jag diggar erikas (mina) rosa tofflor! ; )
Var en kul onsdag med grilling och mycket folk. En riktigt husfest :)

More pictures..

image1349

image1350

image1351

image1352

image1353

image1354

jobbjobbjobb

hästtävlingar, here we come!

Johan och emma kommer förbi, sen far vi nog förbi johanna som blivit stora tjejjen ;)

Bodensia premiär?


CIAO!

deklarera

Deklarationon från helvetet. Har hållt på hela kvällen. Ska gå på den där genomgången nästa år, blir tokig.
Nåja johan och emma kommer förbi i morgon och då ska johan hjälpa med det sista!

Gah, lagomt kul när man dessutom ska betala. Det var bättre förr. Förra åter fick jag tillbaka en förmögenhet kändes det som. Nåja, har ju ändrat på kuriren att dom ska dra 34% skatt från och med nu istället för 32%.


Hela dagen har varit piss. Jag är förkyld, näsan rinner och jag har inte hunnit vara och lämna brevet i brevlådan.



skit skit skit.

Nu blir det film med krillo. Den dåliga dagen sätter jag punkt för nu!


Gonatt! 

RSS 2.0