29 Juli - Söndag: Veteranbilar

Steg upp klockan tio idag. Fick lämna min prins i sängen för att fara och jobba på Kuriren.
Tog bilen och begav mig till Luleå.

Satte mig här och skrev lite blogg innan jobben ska sätta igång. Blev lite omstruktureringar.

Skulle vara att jag och alex skulle på veteranbilsutställning och därefter skulle jag på fotboll.
MEN, har varit en våldtäckt i Piteå i natt så istället ska vi göra så att vi far förbi hägnan och tar några snabba bilder på bilarna med nån bildtext till bara.
Sen far vi till Piteå och fotar avspärningen som finns där (klockan tre) Alex hund Ufo får följa med och åka bil. Mysigt.

Blir nog en trevlig dag :)

Ikväll blir det att göra slingor och klippa Kristoffer, om det blir som vi tänkt! :)



     
Foto: Petra Isaksson


Ufo fäljde med oss till Piteå, det var värt att dokumentera! Söt-nöt!!!


        



image488
Foto: Petra Isaksson

28 Juli - Lördag: Sommarmarknad på Hägnan

Jag och Alexandra har varit på uppdrag hela dagen. Teamwork med godis och skoda.
Varit förbi Boden och letat efter tåg som läkt aragon (?!??!)
Därefter förbi Hägnan och kolla på den årliga sommarmarknaden som dom har.




image480
Petra och Alex kollage? såå lite har man att göra




Dagens arbete:

            



Jag och alex tog det allmänt lugnt, vi var som sagt dom som var kvar på kurren. När jag gjort ut bilderna förestog alex att jag kunde ju gå hem. Så jag tänkte åh va skönt då ha ja ta bussen som gick tidigare. När jag sen satte mig på bussen och åkte mot boden så såg mötte vi två brandbilar i rondellen. Det enda som gick genom min skalle var: "nej nej nej fan fan fan säg att det inte är något viktigt" Pratade med Krille i telefonen och när jag la på hade jag fått ett mess från malin: "petra!!! ring mig!!" No no no no. Så ringde, det brann på SSAB så var tvungen att ringa alex och se om jag skulle hoppa av bussen eller hur jag skulle göra. Men alex var en ängel och skulle kirra det och ta med sig kameran och kolla om det var något där... Sen ringde hon upp när hon var där, men hon hittade inget och såg inget så hon bor sedan tillbaka. Så lättande!! Blev liiite stressad där ett tag.

tack tack tack tack tack för att alex ställde upp iaf :)



Sen kom jag hem och gjorde middag, spagetti och mormors frysta köttgfärssås. Den är så god, men ja den består väl av cr 50% smör :) Nyttigt och bra! :) haha


For sedan förbi koskpiraten och köpte 4 trisslotter och tre praliner. Mums. For till mina föräldrar i hampis och blev bjudna på rabarberkaka och klass, mumsigt. Dom håller på att bygga om, mamma ska bygga en inglasad altan. Så dom hade varit där och gjort grunden, komemr nog bli jääävligt snyggt. Härligt, mysigt att sitta ute på hösten och så när det börjat bli lite kallare ute.


Därefter la vi oss i soffan och såg lite tv, en annan del av köping, men bara till reklamen för sen hade vi andra planer för kvällen. Vi for förbi Joe och Gabriella som köpt hus i Rasmyran (Joe är Krilles gamla klasskompis) Så vi for ditt och jag fick mig en rundtur i huset, grymt snyggt. Dom har en liten Neo på typ ett år som Gabbi höll på att fixa ett lekrum till, hon målade värsta roliga djungeln på väggarna, pågående process!  Fränt som attan. Sen hade dom två missar som gömde sig under sängen hela tiden. Vi satte oss och fikade nybakat i tv-rummet.
Deras barn sov hela vår vistelse, enligt krille har dom grymt tur, han sover typ hela tider, skriker aldrig och var tydligen inte heller så lätt-väckt.

 
Det började sedan rulla in grannar som skule spela poker. Jag och Krille drog då vidare (ingen av oss kan heller poker) och skulle hälsa på hans päron som var på hundklubben som firade 70 år. Där var det riktigt kalas med band, fulla och glada människor som dansade.

Krilles mamma var full och stolt. Krille och en johan var dom snyggaste killarna på hundklubben (!!??!!) Helt klart!, haha repris *20 och roligt. Mammas lilla pojke ;P hihi



Kring halv elva for vi tillbaka till Boden och hyrde en film på Shell, material girls. Jag somnade dock efter en halvtimma. Så är det när man får slita dagarna i ända. Men men då blir man ju rik också.

27 Juli - Fredga: PDOL har tagit fart


image479



Idag började jag att jobba på Synoptik mellan klockan 9-13. Cyklade därefter till mormor och åt spagetti och köttfärssås till lunch (lika gott som alltid lagar hon). Blev sedan att cykla hem till lägenheten. Tog mig ett bad och satt på balkongen med Mogge och mös ett tag. Snart kommer våran nya tjej, katttjej. Hoppas Morgan kommer att älska henne :) Vi funderar vad hon ska få sig för namn.

Engla, Minna, Naima, Stella och Molly är några av namnen vi funderar på. Kom gärna med förslag eller åsikter : )



image476






Tog bussen till Kuriren klockan fyra. Skulle inte bli något PDOL för min del, Linus och Shaon (?) är där med Klas och PUSS gänget. Jag får sitta här, och göra absolut ingenting alls. I love. Har varit på en promenad till Hermelinsparken och fotograferat lite vackra blommor. Kul att pröva macro-objektivet som sagt var.


Här är lite av vad jag har åstakommit:



            

            






 Även Nicole kör med blommor :)

image478

SNYGG och SNYGGT!


26 Juli - Torsdag: Ätbara blommor

Torsdag:  


  • Vakna
  • Jobba på synoptik till 13,10
  • Cykla och hämta bilen på garaget
  • Kvantum
  • Laga plättar till middag (nästan ta livet av sig med elvispen, resulterade i ett skadat funger, två ägg på mattan och ett ägg på tapeten)



For till Storheden där Kristoffer väntade. Vi skulle gå på Djurmagasinet och köpa saker till nya katten som vi ska hämta den 12 Augusti i Piteå. Blev lite saker, 800 kronor gick det på. Den kissen blir bara dyrare och dyrare, var det 5300 vi var uppe i än så länge :P

Sen åka till Kuriren. For med Anna till Evas KONST-iga café i norra sunderbyn. En kvinna skulle ha en föreläsning där om ätbara växeter.



image459
Foto: Petra Isaksson


                                             


25 Juli - Onsdag: Hermelinsparken, en glömd oas..

Onsdag:

Gick på Kvantum och köpte lite mat innan jag satte mig på ballkonen och solade med mogge. Börjar bli lite småless hela den här sola grejern,  tror jag föråt mig av sol förr-förra året? Ser inte samma glädje i det, inte i samma utsträckning iaf. Lagom är bäst, Moa måste jag nog lära om ;P

Blev sen step in i typ tjugo munuter, grymt varmt!! Man orkar inte träna när dom inte har svalare i lokalerna under sommaren.

Kurirendax klockan tre redan idag. Jag och Anna tog oss till Hermelinsparken där vi skulle prata och plåta blommor, kryddor, örter och anndra träd. Fick oss en tur med två experter, varav en var "trädgårdsmästare" unefär..
Var grymt kul att fota blommer med marco-objektivet! Måste göra meeeer!
Blev lite fördröjd där för dom pratade på så grymt länge.

Nedanför tog jag kort på världens sötaste små blommor. De var pyttesmå och såg ut som små tecknade blommor!


image452
Foto: Petra Isaksson


        


Blev därefter att fara till Kuriren fortast möjligt. Anders stor utanför Kuriren och väntade när jag kom. Vi skulle fara till Storheden och fota en tjej som skulle flytta till U.S.A och spela fotboll på ett universitet. Meeen... hon hunde inte ta rast när vi blev  lite sena så vi var tvugna att sätta oss och vänta på henne till hon slutade, vilket var en halvtimma.
Vi satte och på Trend café och fikade. Anders bjöd mig på mjukglass för han tyckte att jhan kört med mig när jag fick stressa, men ja det hade han ju inte så kände mig liiite dum när han trodde att jag tyckte det ;p

Gott med lakrits strössel!


Gick ut och fotade henne med lite skog i bakgrunden, jättetrevlig tjej!





Sen fick hon åka tillbaka med oss till stan. Blev att sätta sig och redigera alla bilder man fått ihop under kvällen. Fick skynda lite för skulle sluta klockan nio när jag börjat tidigare.. Ringe till Sanna i skåne och pratade med henne, hon som fått sin rygg opererad. Trevligt att prata med henne, saknar henne här i luleå, kom tillbaka kanske?? Hon hade iaf skaffat sig en litte kissekatt, så sööt! Blev någ en timmas snack...

Sen ta bussen hem till boden.

Kristoffer hade stoppat upp de snygga spottarna vi köpt på Ikea, igår var det till och med han fick upp dom ?! osäker.. men snyggt som attan blev det!!



image454
Min karl är verkligen en händig man :)

24 Juli - Tisdag: Kuriren Testar Amerikansk fotboll

Tisdag:

Var och lunchade med Lina, Linnea och Tommy på opalen idag. Jag och Lina tog sallad, fan va mätt man blec, typ kycklingsallad som man själv fick plocka ihop, plus bröd och melon etc. Gick på stan sen en sväng jag och Lina.. Apoteket, interflora och hälsa på Linnea och hennes plånbok :) Sen blev det att cykla hem.

Idag fick jag och Niklas äran att fara på amerikans fotbollsträning. Eller ja kanske jag som fick äran. Niklas fick dra med förnedringen att jag skulle dokumentera det hela, pressen var stor för han :P
Var där i en och en halv timma ungefär. Niklas gick det bra för, han var inte helt hopplös enligt tränaren :)
Jag var då imponerad, jag hade nog dött, verkade tufft konditionsmässigt.



         
Foto: Petra Isaksson


image447

Denna bild var jag tvungen att ta med under dödshot av Niklas (han ser så bra och matcho ut) :P hahahahaha neee... ;P tss

23 Juli - Måndag: Sommar gympa

Idag tog kvällspassen fart på Kuriren, kvällsarbetare hela veckan, 17,00-23,00.
Fick åka med Anna Isaksson på Sommargympa. Shit alltså, blev grymt sugen att vara med, såg superkul ut, men jag fick terrorisera alla svettiga kvinnor (och någon man) istället, genom att fota deras svettiga trynen (Nej så svettiga var dom inte, men det lät som fränt) :P


image442
Foto: Petra Isaksson


     

Sökning: Petra Isaksson

När man har lite att göra på jobbet finner man alltid saker att roa sig med. Idag sökte jag på min namn på google.

image435



Detta var vad jag fick veta om mig själv :



Jag har gjort illustrationerna till Bodens cykelkarta 2006:

http://www.boden.se/db/web/filelib.nsf/0/2CA5E6B13039622AC12572960051E3AB/$FILE/Cykelledskarta.pdf


Jag har fotat åt Kuriren:

http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?ArticleID=1545995&CategoryID=2764&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2&ParentID=

http://www.kuriren.com/GEN_Utmatning.asp?CategoryID=2767&ArticleID=1581287&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2

http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning.asp?CategoryID=2765&ArticleID=1583025&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2

http://www.firstcamp.se/C1257242004D3515/0/CBE6F513D31A5CE6C12572570074CD8D/$FILE/Toppsommar%20f%C3%B6r%20turismen.pdf

http://www.kuriren.com/GEN_Utmatning.asp?CategoryID=2765&ArticleID=1559682&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2

http://www.kuriren.com/GEN_Utmatning_Ettan.asp?ArticleID=1557256&CategoryID=2764&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2&ParentID=  ((vad hände med bilden???)

http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Sport.asp?ArticleID=1233022&CategoryID=2765&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2&ParentID=

http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Sport.asp?ArticleID=1580402&CategoryID=2765&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2&ParentID=



Men även fått mina bilder i (!?!):

http://www.gt.se/nyheter/1.765578/djurplagare-brot-nacken-av-hons

http://www.djurskyddetlandskrona.se/kattunge%20liftade%20till%20Arlanda.html 

http://webnews.textalk.com/se/article.php?id=263898&context=71358



Jag har PIXBOX.se

http://www.pixbox.se/usr_show_id3788_page0_order1.html


       



Det här ÄR humor:

Erikas skunksida fanns mitt namn även med på:

http://skunk.spray.se/visaskunk.jsp?id=1063749&isAFriend=yes




image441
Det var en gång för länge sen...

22 Juli - Söndag: Hem mot Boden igen

Söndag:

Vaknade kring nio då vi gick ner till foajen och åt smarrig frulle. När ska man bli så seriös att man gör sådannt hemma varje dag? Iof har fått upp min kreativitet för mat igen. Levde ju på Max där ett tag :)

Då skulle vi försöka ta en sista tripp på stan och byta ett smycke som jag hade köpt på glitter som var trasigt.
Fast hela staden verkade vakna klockan 12.00. och då var klockan 10 när vi var där.
Så vi beslutade oss för att börja packa och åka hem och ta shoppandet i Umeå istället.

Tyckte faktist resan gick fortare hemmåt än den gick till sundsvall. Men tycker alltid det är så när man har varit borta nånstans. Stannade till i Umeå, köpte lite smink o grejjer. Krille köpte en magic ball på teknikmagasinet :)
Den har alla svar här i livet. bara fråga bollen nånting och skaka lite på den och vänd den upp-o-ner så visar den svaret för dig :P

Efter våra inköp så stannade vi till i en liten by och gIck in till Frasses o köpte oss ett litet hamburger mål. Dom hade även ett gigantiskt alternativ till den som verkligen ville bli mätt. Superskrov, 2x 150grams skrov, stoor pommes tallrik o 2 extra dippar, och EN liter läsk till. Nåja. strunt i det nu. Sen vart det att rulla oavbrutet till boden :)
Var faktist lite skönt att komma hem igen. Och att träffa mogge igen ;) myskatten

Inlinestur på 30 minuter (jättehärligt)

Vi for förbi Godis Arenan och skulle kolla hur dom hade det där borta. Grymt mycket folk hela boden var typ där :P Eller ja.. luisa och jojje r och gänget :) Vi hämtade ut pengar och köpte med oss lite karra till filmen vi planerat att se.

21 Juli - Lördag: Sundsvalls stränder

Lördag:

Dagen börjades med godfrukosten för 65 kronor :P
Sen bar det av till Ikea för lite slösande av pengarna. Vi hittade lite köksgrejer, 2 mattor, brödlåda, fack till papper och massa andra grejer. Kalaset gick på 1500 kronor!



image434
Utsikt över ikeas parkering från restaurangen



                           

Efter IKEA bar det av på strandjakt. Vi letade efter någon bra strand eller utebad. Slutade med en strand som låg jättefint. Versta perfekta stugplatsen :) Vi var där och solade (badade var omöjligt typ minus grader i vattnet näst intill) 1,5 timma blev det.



image433



Sen tillbaka till stan och fynda lite mer. Kristoffer blev lite wild and crazy och köpte sig ett mar byxor, camo, hej vi börjar snart med lika dana träningsoveraller (krille pratade seriöst om att vi skulle köpa det, haha fy fan va tragiskt roliga vi hade varit) :P


Sen blev det tillbaka till hotellrummet och duscha och vila lite innan finmiddagen i krogen nere på hotellet. Dom hade typ den godaste maten jag någonsin ätit. Vi höll på dö men tog ändå efterrätt. Krille cheesecake och jag glass. Han klara inte att få i sig hela. Då snackar vi om krille-socker-nerdisch. Ett mirakel!

 
Bill och Bull på fin restaurang!



image431


Blev att gå en sväng på stan sen, vi gick en promenad längst ån. Fotade söta ankor som verkligen ville att vi skulle mata dom (var var maten när vi behövde den??)



Sen piss och gå ligg!.. som mamma och pappa skulle säga.





Det rinner fortfarande längs hakan av att bara se på bilden... ;P

20 Juli - Fredag: Hej Sundsvall-city

Fredag:

Vi vaknade upp i den kvava luften som bilen var fylld med. Solen låg på och det var bara att öppna dörrarna och ligga och dra sig till fåglarnas kvitter. När vi kände oss klara med den biten klädde vi på oss och gick ut och åt frukost i solen. Vi hade packat ner mat som vi förvarat i vårat lilla kylskåp.
En fågel passaed på att lämna en liten lort efter såg på mitt lår, konstig grön grej som jag kletade ut på benet med handel. FYYYYY BUBBLAN. Vi väntar till nästa gång då det är Krilles tur, oj vad JAG ska skratta åt HONOM!! :P TVI!



Vi fortsatte resan mot sundsvall. Åkte över byar gröna som aldrig förr. Över högakunsen bron och in till sundsvall.
Betalade parkeringen och tog och till vårat hotell. Det var lite klurigt att hitta för sundsvalls gator var trånga och smala. Det var enkelriktat och hela köret. Men vi tog oss dit.





Käkade mat  på korvgubben.

  image417


Möttes av ett rum som det ja rymdes ett dubbelsäng och ett badrum, dom slösade inte med utrymmen där inte. Men var fint och mysigt när vi stökat ner och gjort oss lite mer hemma ;) höhö


        


Blev att kila på stan sen. Köpte mig en del saker på rea. Två tröjpr på JC, ljusrosa och ljusgrön. En bikini på Gina för halva priset. Mot kvällen for vi till Birsta och gick på köpcentret där, fyndade mig tre snygga halvband (mina bästa köp) Tag tre betala för två. Det gillades! Vi åt middag där, kristoffer gottade sig på fläskfilen och jag tuggade i mig kinamat (mums) men min mat var lite ljummen, ett liten minus.


 



Sen sprang vi igeom ikea och kollade läget (Kristoffer ville inte egentligen för det skulle vi göra imorogn) :P

image419

En promenad genom stan.

 

Sen hem och duscha, se på tv och sova.

19 Juli - Torsdag: Avresa mot Sundsvall

19 Juli - Torsdag:

Hahaha.. idag fick jag äran att hamna i NSD. Då jag var och fotade häktningen i Haparanda igår. Går bakom den misstänkte men ser mer ut som jag är hans sambo tyckte dom på morgonmötet imorse.. haha. är något jag glömt berätta.. :P


image403
Foto: Göran Ström, NSD


Sen var det kul att NSD hade i dagens tidning om de mördade djuren på hägnan. Kul att dom var liiite efter :) DMen dom fick ju bild på några fjädrar iaf ;P höhö.


  NSD VS KURIREN  







Idag fick jag äran att fota Maud Adams, gamla bondbruden.

 



image407
Foto:  Petra Isaksson




När det jobbhet var avklarat så gjorde jag mig klar för avslut. Kristoffer skulle komma och hämta upp mig så vi skulle börja våran avresa till Sundsvall. Innan han kom sprang jag förbi ur och penn och köpte mig en ny klocka, fick mig den sista som fanns kvar så jag var glad :)

Vi åkte lite mer än hälften av vägen till Sundsvall. Stannade på en rastplats och sov i bilen.

18 Juli - Onsdag: Häktesförhandling i Haparanda

18 Juli - Onsdag:

Jag och Alexandra for 8,20 mot Haparanda Kummun. Vi hade klockan emot oss och vi var helt bergis att vi inte skulle hinna fram till klockan 10,00 då det skulle sätta igång.
Vädret var inte heler det bästan. Regnade som bara den. Alex hade svårt att se ens bilen framför och sen när vi skulle köra om de som körde 90 på 110 vägen tog sin tid.

37-åringen som skjutit en man i överkalix handlare fallen om. Tog en himla massa tid så verkar bli en lång rättsprocess. Vi väntade, väntade och väntade. Tog lite bilder på han vid 5 tillfällen, han brydde inte sig om att täcka ansiktet så blev pixla i photoshop i efterhand.

Kring ett tiden var det hela hlart iaf. Han erkände inget hur som hellst. En upprörd lillasyster fanns på plats.


image401
Foto: Petra Isaksson

Jag och Alexandra for sedan till Frasses och åt en efterlängtad lunch. Sparrigt som tusan. Sedan tog vi och började hemresan mot Luleå igen. Köpte oss en glass på statoil : )

Det var härligt nog mitt enda jobb den dagen. Redigerade bildern och tog 28 bussen hem till boden.


Väl hemma började jag och Kristoffer att fixa inför morgondagens avresa mot Sundsvall. Bädda i bilen för det är där vi kommer tillbringa fåran första natt. Vi har kollat ut en fin rastplats också, kommer bli så mys. Som på PDOL, vi sov nog skönast av alla på fårön ;)

Sen handlade vi lite tillmiddagen och morgondagens färdkost. Mackor, flintastek och en tidning (m.m.m.m)
Så lagade sedan flintastek, ris, sås, baugetter till middagen.. plus stekt annanas och oliver till  mig. Smarrigt men var typ mat för 4 istället för 2 :P

Vi for till björkelund och skulle mata alfons. När vi ska åka hem igen så står det en fågel bredvid bilen. Vi hämtade mat till den och tog kort på den, vi tror det var en unge som rammlat ur boet eller liknande. Den haltade och var helt modig. Jag var i princip 4 dm ifrån den när jag fotade den, och den brydde sig knappt. Bilderna visar det när den är tagen med krilles gamla olympys, då snackar vi typ ingen bra zoom alls. Inte som kurirens utrustning så var gamska så himla glad över dom bilderna : )





Sent ill hampis och äta rabarberkaka och låta mamma laga lite kläder :) Debbie var söt som tusan!!!


pusshej!

17 Juli - Tisdag: Ihjälslagna djur på Hägnan

17 Juli - Tisdag:

Fick börja dagen på Kuriren med att åka och fotografera en konstnär som skapade utomhus. Hennes specialié var sten. Ute på Kronan var hon och höll på.



Redan där hade nyhetschefen förja ringa, först fotaade jag henne så då kunde jag inte svara. Därefter när jag satt i bilen och skulle svara så for mobilen under sätet när jag skulle ta upp den ur fickan. Var bara LIIIIIIIIIIIITE irriterande. Stannade bilen och letade som tok under sätet medans den ringde. Just när jag hittade den la dom på. KUL!

Aja ringde upp Torkel men han svarade inte, så for först och köpte mig spagetti och köttfärssås på Willys som man kunde äta till lunch!



När jag kom till redaktionen så skulle iaf jag och Martin ut på jobb. Flera djur på hägnan hade blivit ihjälskrämda under natten som vi skulle dit och kolla på. Uh förstår inte hur grymma folk kan vara. Två döda hönor, en död tupp, en död anka och en halvdöd anka. Tydligen hade en av dem även blivit ihjälslagen.


image390

               


Föresten så fick jag i förrgår såld en bild till tidningen land, och idag en till expressen, nice klirr i kassan.


http://www.tidningenland.se/

http://www.expressen.se/nyheter/1.765578/djurplagare-brot-nacken-av-hons





Jag och Elin tog sedan superbilen och for till Lerbäcken. Fotade två killar som skulle ut och bestiga berg.

image396


   
Foto: Petra Isaksson




 

16 Juli - Måndag: Inlines och alderdopp

16 Juli - Måndag:


Jobbade på Kuriren 08,30-17,30. Fick vara i Boden hela dagen.  Vilket uppskattas, jag älskar juh Boden så. Förstår inte folk som vill där i från, inte flytta. Ser inget negativt med staden alls. Man har som allt, familj, vänner och allt.

For först börbi Alder och fotade lite översiktsbilder som vi ska ha till röstningen på webben.


image388



Därefter for jag till Kurirens redaktion i Boden där Pia höll till. Vi for då ut till minnesstenen på millitär-området. De skulle få nå nya jobb och fick träffa dom i gruppen som skulle börja. Pressträff var det helt enkelt.

   



Därefter for vi och träffade ett par som var jättenöjda med vården de fått i hemmet.
Det roliga var att kvinnan hade jag, Erika och Sandra serverat med på Emmas pappas 50 års fest . Hon lagade maten :)


  



På kvällen så for jag till Lina i Hampis. Vi åkte inlines i två timmar : ) For mot..? degerbäcken? Vi stötte på en älg och en jättego häst som ville ha sällskap (sååå söööööt) Vi gav den lite gräs på dit- och hemvägen!

När vi tagit oss tillbaka till hampis drack vi lite vatten och tog bilen till aldersjön. Kände att det var dax för årats första dopp. Var rätt mycket folk där för att vara tio på kvällen. Haha först när vi gick ner med fötterna var jag helt bombsäker på att jag aldrig skulle palla att bada. Var så jävla kallt så jag nästan dog. Förväntade mig varmt vatten så här långt in på sommaren. Hur som helst, vi var modiga flickor och hoppade ner från bryckan i det isande vattnet!
= ADRENALIN!! Så kul det vra. Men... ett dopp räckte :P

Sen körde vi tillbaka till hampis med värmen på högsta blås :) Sen for jag tillbaka hem till stan.

LINA ÄR BÄST I HELA VÄRLDEN. GAH I LOVE HER!!!!


15 Juli - Söndag: Dragracing i Piteå & 1 år

15 Juli - Söndag:

Söndagen var det bara att stiga upp halv tio och ta bilen till luleå, hade fått order att börja tidigare kvällen innan för att det var dragracing i Piteå. Jag var lagomt pepp när jag kommit hem kring halv fyra från farmen och hela den baletten :P

For först till Antnäs och hämtade upp André, därefter rala vägen till skogen :P


image376

           
Foto: Petra Iskasson


For från jobbet kring sju-tiden. Skyndade mig så fort jag bara kunde så jag skulle hinna vara med Kristoffer en massa innan dagen var slut. Vi firade nämligen 1 år tillsammans. Vi for förbi björkelund och gav kel-affe mat och mys. Sen blev det en sväng på stan. For förbi Kunsum och köpte lite bannanen. Blev banana split när vi kom hem.Låg i sängen och såg filmen "Underbara älskade" som vi lånat av filmbutiken pappa :P

Han är den underbaraste i världen bara. Han är så perfekt så det finns inte. Vi passar ihop som handen i hansken. Vad vore jag utan dig baby?

Trygg, lycklig och glad.


Jag har alltid roligt med dig!!!


Kan knappt börja mig till helgen då vi ska till Sundsvall. Kristoffer har planerat det hela så bra. Börjar med att vi åker kring sju på torsdagkväll. (Vi har kirrat ledighet från jobbet). Då har vi fixat i bilen där bak så vi ska sova där på en rastplats som kristoffer har bestämmt ut. (kring halva vägen mot sundsvall. Därefter fortsätter vi resten av biter på fredags morgonen. Vi har fixat ett kylskåp till bilen så ska havla frulle och så på torsdag :)

Sen kommer helgen består av hotells-vistelser, resturang, shopping, sol och bad och sluta med IKEA!!!
Men främst av varandra ;-*

14 Juli - Lördag: The Boppers på Farmen

Klockan 07,00 började väckarklockan ringa. Efter att dragit mig till åtta över var det bara att skynda sig upp och göra sig klar. Klockan 08,00 skulle jag vara på Kuriren. Tog fin volvon och fick parkera på Kurirenparkeringen för att skippa betalparkering och lapp-lisor.
Skönt att komma till jobbet när man är totalt ensammen. Annelie rulla in halv nio på webben.

Klockan 14.00 idag har jag ett jobb i storforsen. Precis samma som jag var på i förr går. Men nu med några artister på toppen, lagomt kul. Baletten var ändå 1.5 timma.
Så blir rätt lunch, funderar på att fara och träna på step in en sväng, när det ändå finns tid över. Kanske en sväng på stan och byta ut klockan också : )

När man slutar klockan sex ikväll så är det bara att skynda sig hem sen. Ska på Farmen ikväll med Lina, Anna, Johanna och Moa, säkert nån mer också. Hur som helst är the Boppers där. Så JÄÄVLA bra! Synd bara att Erika inte skulle dit, då skulle vi sjunga i duo. Men men, förhoppningsvis kan Lina sina Boppers, något måste jag ju ändå ha lärt henne.




10,30: Var först förbi hägnan med Maggan och fotade lite på medeltidsveckan som dom hade.

     



11,15: Därefter för vi ut till Ralph Lundsten gården och träffade Ralph, han som skrivit musiken till baletten Trolltagen. Har träffat han en gång förra året också, men han är kul. Var jag Petra - Ett hårt namn, så jag var väl en hårding?! :P Margareta var Raggar-Maggan.

image372
Foto: Petra Isaksson. Ralph visar bilder från boken han har skrivit om sig själv.


Roligt när vi satt och åt lunch sen där ute på gården då Maggan sa "Petra, jag lovar att han kommer säga "hej då petra" när du sen går till bilen. Han hade en förmåga att säga våra namn ofta och vara lite kryptisk, eller skulle det vara charmig? :) Hur som helst var det precis det som hände när jag senare började traska mot bilen. Humor. Han hade sagt samma till maggan när hon farit. Plus att han sa att han visste vad hennes ökända smeknamn varit :P (Om det skiulle vara så att han inte gillade det han skrivitom honom) :P

image373
Foto:Petra Isaksson. En av de nya delarna i baletten "Trolltagen"


13,00: Började fara till storforsen i min ensamhet. Maggan och jag var tvungen att ta var sin bil när jag skulle iväg dit. En timmas bilfärd senare var jag där igen. Detta framträdande var samma lika som i torsdags förutom att nu var det en tjej som joikade och Tommy Nilsson var även där och sjöng fem låtar och läste lite poesi : ) Tyckte iaf han var grymt bra. "öppna din dörr".

image374
Foto: Petra Isaksson. Tommy Nilsson


Foto: Petra Isaksson. Joikaren


18,30: Väl hemma var det bara att kasta sig i duschen och tvätte håret. Hann äta också innan Emma droppade in. Jag satte i hennes löshår och vi fixade iordning oss. Sara, Moa, Luisa kom också förbi. Var där till klockan elva då Erik kom förbi och skjutsade oss till farmen.

23,15: 150 kronor senare var vi inne på farmen och trängdes med alla människor. Tyvärr ville typ ingen se The Boppers med mig, hittade Emma Eriksson och Johan men dom tappade jag rätt fort. Gick in med Lina och dom istället sen. Var en del folk men hög medelålder. Var bra i slutet då jag Jenny, moa och lite folk var framför scenen och sjöng till den blandade kompotten av låtar. Som hade tagit fart efter Boppers uppträdande.

02,00: Tog bussen in till stan och prommade hem. Kristoffer som varit hos Joe hela kvällen och bastat osv. Var FULL. Han var svårt att prata med över telefon. Han betalade 170 kronor i taxi.

När jag vaknade kring åtta på morgonen så hittade jag han på soffan :P Han hade inte mått så bra.. stackaren..


Lina var full (och söt)
Moa var virrig (och söt)
Sara var vinglig (och söt)
Luisa var glad (och söt)
Jenny var dansig (och söt)





Good night sweetheart well, it´s time to go...

13 Juli - Fredag: Idée-torka på Kuriren

Den här dagen har det varit att göra hela tiden. Kändes som jag fick ta varenda jobb som dök upp bara för att Linus skulle ha ett himla lunch-möte och snacka med folk om luleåkalaset. Visst det är jobb, men tycker han kan göra det då han jobbar på "PUSS" eller är ledig istället för när han ska vara fotograf. Fick nu då göra 5 jobb och redigera alla bildera. Blev lite stressigt med att redigera islutet. Redigerarna behövde en del bilder för det var korta texter och tidningarna har idée-torka.

  • Jag och Elin begav oss till storheden för att möta alla gubbar som väntade på att Biltema skulle slå upp sina dörrar.
  • For till storheden en gång till för att fota det så kallade "bilkaoset"
  • Träffade Max på "Happy People" som är en ung-företagare.
  • Tog kort på kondellen utanför kulterhuset. Fontänen som inte är igång än.
  • Fotatde en cyklist från australien som hade cyklat från Stockholm till Luleå.


           


Inte nog med den var dom nära på att skicka ut mig på en pejling, tack gode gud för Maria! : )


image359
Cyklisten som ursprungligen var från Luleå var hemma på besök


12 Juli - Torsdag: Explosion

Det här måste var en riktigt helvetes dag.

Började med att när jag åkte med Kristoffer till jobbet så sprängdes nå tryck grejs vid bakdäcket så jag fick ta en taxi från storheden till stan. 176 jävla kronor. Kändes jävligt nödvändigt. Kunde jag ha lagt dom pengarna på att gå in på farmen på lördag istället :(

Sen blev mixa bilder i tidiningen si så där. Lite för mycket färg och ja är väl lite mycket gult det egentligen handla om. Åh inte för det gör mig så mycket egentligen men blev inge kul när rolle påpeka det när vi hade morgonmöte. Kände mig utpekad och det var väl det olustiga. Han kunde ha påpekat det när han såg dom på datorn innan, eller bara till mig efter. Eva var då söt iaf och skyllde på trycket.

Gah blä blä blä, ett sak mindre att tänka på igår iaf. Skönt.
Hmm sen har jag nog lite humörsvängningar så det blir pricken över i:et eller gör kanske denna dag värre än vad den egentligen är.

Kan det inte bara bli fredag/lördag???


Ska iaf fara iväg med Elin igen snart. Prata med en studerand som berättar om hur lite pengar man lever på som student :) Det går nog fort, sen hoppas jag på att vara rastlös ända till klockan tre. Ja snälla låt mig. Orkar inte nå jobb just denna dag :P

image350
Så här kan en "fattig" lärarstudent se ut

Klockan halv tre tog jag skodan och gasade ut mot storforsen. Bilresan tog en timma så fick roa mig med radion och prata med Kristoffer under resan. Väl framma tittade jag och Regine på balettuppvisningen trolltagen. Den bestod av proffsdansare, amatördansare och även en massa barn. Var rätt kul att titta på men den var 1,5 h, vilket var lite mycket för min smak. Sitta på en sten så länge gjorde att man blev så jäkla stel och fick ont i baken : /

    

Blev övertid till halv nio, bra med peningar iaf :)


image351
Foto: Petra Isaksson. Denna bild tycker jag om.

   

11 Juli - Onsdag: Smådjurskremering!

Kuriren har man jobbat på idag. Har hunnit med att vara på ett smådjurs kremerings ställe :P
Var inte så illa som det först lät.


image344

          

PS!!! Inget av djuren på bilderna skulle kremeras ;) DS!!!!

9 Juli - Måndag: Jobb, foto och köttfärssås

Synoptik 09,00-17,00 i dag. Sen ikväll ska jag vara med Emma fota henne litegran, kuuuul. Hoppas det kommer många ideér ;)

Spagetti och köttfärssås till lunch hos mormor! mumma!
Hade velat fara och träna också, men kanske jag och Emma han ta en prommis eller nå.
Middagen blev stuvade mackaroner, mormorssås och hemmagjorde köttbullar (inte alls så yeah enligt min egen del men krille tyckte det var gott) Kanske ska ta ett riktigt recept nästa gång, men de vra nog bara lite osalta :P

Fotade sen emma kring sju-åtta. Och sminka lite. Hon fick Erika-sminkningen ;P


Skogsstjärna

Sen redigera lite och gå och sova, men jag och krills fastnade framför CSI så blev lite sent :P




Här var lite av vad vi hann åskakomma :)

image340
Emma är söt som en liten skogsmulle i skogen ;)

image341
Emma Wikberg 9 Juli 2007! Foto: Petra Isaksson



P.S!!!!!!!!!!!!
För övrigt så hände världens coolaste sak igår. På kvällen satt krille på pixbox.se och kollade runt då han plötsligt sa "Petra, är du VIP medlem på pixbox???!??" Jag som inte var det tänke neee, vadå står det det?? :) Vilket det gjorde. Så vi kollade runt lite och sen på en tävligt som dom hade haft "studentbilden" Och när vi kollade där kunde vi läsa:

Vinnarna i studenttävlingen

Grattis till Priceless som vann och till lillejonas, eifos, lindbladh, ULu, d-aniel, krissefoto, Nico89, JohanL och looysan som alla vann tröstpriser i studenttävlingen!

image343

hohoh!
Chill, hade taggat den som student vissa av vilderna så man kunde söka på dem om man skrev just det ordet. Sen så vann jag, blev så himla glad. Är nog nääästan det enda jag vunnit. Två års medlemskap värde 600 kronor. Hade velat ha en kamera elk nå som moa vann när hon värvade folk.. men men :P

Detta kan jag leva på hela veckan, blev jätteglad :) nåå...

8 Juli - Söndag: Kanot SM

8 Juli - Söndag:

Idag vaknade man krign elva tiden. Hade vaknat en gång tidigare på morgon för jag hade en otäck dröm. El ledsam iaf, hade lite ont i magen när jag vaknade.

Skulle vara på jobbet en timma tidigare så fick sätta mig på bussen klockan 12,12. Väl på Kuriren fick man skunda sig som tusan. Skulle nog egentligen ha varit och fota kanotmatchen redan klockan ett men var där tjugo över. Men vafan men kan ju inte vara på plats samtidigt som man ska vara på plats på jobbet. Så det fick bli så, och det gick lika bra det också.

André vad och skrev så satt på bryggan och fotade undertiden. Kändes som att sporten påminde lite om la cross :)
Fottade bilderna vi skulle ha därifrån till klockan var kvart över två. Vid det laget hade jag redan börjat frysa rätt regält om fingrarna. Blir så när man ska hålla i kameran hela tiden och trucka. Finns inte tid att värma händerna eller så. Och så måste dom ju vara så tunga som dom faktiskt är, stor asen.


image313


Kuriren förjade jag redigera ihop lite bilder. Sen var det inte så mycket annat jag hade att göra. Jag och Maria satt och klickade vid våra datorer och väntade på att klockan skulle gå. Känns kul att man kan sitta och skriva lite här på bloggen. Pixbox blir ju bara att lägga upp massa bilder, vilket går relativt fort. Här får man både skriva och lägga upp bilder. Det är verkligen som en bättre dagbok. För hand kan man ju inte sitta och klippa och klistra in bilder.


     


Man får ju dessutom pröva på hur det är att vara redigerare. Vilket jag tycker verkar vara jättekul. För älskar verkligen hur mycket kompositionen gör för uppslag och bilder det är som samma sak.  I en bild betyder komposition allt. Och om redigerarna redigerar dåligt i en tidning förstör det nästan bilderna också. Det är minnst lika viktigt!

Klockan börjar dra ihop sig till avgång. Hann med att fara förbi step in här i luleå och cykla tio minuter, sen stängde dom. Men det var iaf en start på träningsperioden va? ;) Prommade lite på stan sen, skönt med frisk luft. Blir kanske att fara till step in imorgon innan man börjar på synoptik.

Snart kommer jag hem och får kramas med den jag älskar. Han är min prins och känns så bra med han. Vi är som gjorde för varandra. Kompliterar varandra och allt det där. Men framför allt så har typ alltid roligt och hittar på saker tillsammans.

Fick i förrgår våran ett-dags present av honom. (Lite tidigt men jag gav han mig för typ en månad sen, en diesel klocka, måste passa på när man har rabatt ; ) Vi ska till sundsvall den 20- 22 Juli. Förhoppningsvis får vi ledigt på fredagen så vi får vara där hela dagen : ) Bo på hotell, äta på resturang, shoppa och gå på ikea. Sen hoppas jag på romantiska kvällspromenader ;)

7 Juli - Lördag: It takes two to tango



Vaknade
klockan tio idag. Men sov en kvart till innan det var dags att fara till jobbet. Började klockan elva på Kuriren. Blev lite tajt med tid när jag dessutom verkligen skulle parkera på Kurirens gratisparkering för Kuriren-bilarna. Var nån som parkerade sin saab så nära att jag fick bara om typ 10 ggr. Skulle vara så att dörren var kant i kant med betongväggen så jag skulle få kliva ut genom passagerar dörren så den i bilen bredvid skulle kunna öppna sin dörr när den bestämde sig för att fara. Hahaha.

Klockan ett var det ett jobb på kulturhuset iaf. En konstutställning. Var ett performence uppträdande av tre tjejer. Dom gjorde de konstigste grejerna. De rakade av sig håret och luktade på frukt, bjöd på sallads blad och högg ved :P

      

Direkt efter det ringde jag Martin så han kom förbi och hämta mig för vi skulle på tango i Piteå, klockan två ;P Efeter många om och men var vi där (gick väldigt fort till och med) Sen satt Martin och intervjuade dom två dansarna i typ 30 minuter, på spanska. Jag satt där bredvid och försökte hänga med lite i vad som sas, gick ganska bra men fick gå mycket på kropsspråk och miner. Ord kunde man lista sig till :P


image318


Imorgon kommer det bli att fota Kanot- SM, lagont kul. Ska börja en timma tidigare ich sluta en timma tidigare, så det är ju bra iaf :) 13,00-22,00.


Klockan sju kom Kristoffer hit, jag jobbade till klockan åtta så fick mig lite trevligt sällskap. Vi var helt ensamma på hela kuriren. Tog och fotade lite bilder på honom i studion, han var söt och det blev fina bilder. Har lagt upp några av dem som vi tog här nedanför.

När vi var klara med dittan och dattan var klockan nio, vi åkte volvo V70 hem och tog ett varv på stan. Käkade lite sen middag på Rönkan, så gott så att jag dör. Men ska ge mig med snabbmat nu, tre dagar denna vecka säger sig självt. Ska laga lite mer husmanskost när jag slutar jobba dubbelt. Har inte varit att man direkt ids laga middag när man bara hinner vara hemma en timma per dag :P In med grönsakerna och ut med det friterade. Har inget emot onyttig mat, men ibland kan det bli för mycket av det goda, minst sagt :D


image338
Petra Isaksson
Foto: Kristoffer Älvstrand




image323
Kristoffer Älvstrand
Foto: Petra Isaksson



            

            
Ett litet urval ur våran lilla photo-kväll : )

6 Juli - Fredag: Hemlösa katter

6 Juli - Fredag:

Kan detta vara sant? Fått fara på olyckor tre dagar i rad nu. Kan inte folk hålla sig innomhus och sluta att krocka bilar och skjuta människor!! :P

Annars, varit och promenerat med Beatrice två morgonar i rad, jättetrevligt, Bea är sockervadd ; )

Har jobbat klart nu mina dubbla pass varje dag den  här veckan. Blev ett bra avslut. Fick fara och fotografera hemlösa kattungar (så söta så jag dööör)




               

image307
Har ni serr något sötare i hela erat liv????



5 Juli - Torsdag:

Jobabde på synoptik till tre, sen mötte jag Emma Eriksson på vägen hem så hon hänkade på och kikade hur det såg ut i våran lägenhet :)

Sen Kuriren.. Fota en pistol i Ersnäs.
Åt på Max i storheden med Kristoffer och Tobbe.



4 Juli - Onsdag:

Synoptik 09,00 - 15,00. Kurirn 17,00 - 23,00.

image308

     

Folk från Finland hade lagt in i S:hamnen





Lista

Liten lista


Tio första:
Första bästa kompis: Lina, my love, Hällström :)
Första bil: Jag själv äger ingen bil..
Första kärleken: Johannes
Första husdjur: Min stora Egon "EggePegge"!
Första semester: Norge med Lina och hennes familj?
Första jobb: Sommarjobb på björknäsvallen typ?
Första köpta skiva: Kanske Aqua "Aquarium", men var nog pappa som köpte skivor till mig :p
Första piercing: Öronen
Första konsert: PDOL???

Nio sista:
Sista alkoholdrycken: Vitt vin, nee barcardi :)
Sista bilfärd: Då jag var och fotade en olycka
Sista ringda telefonsamtal: Kristoffer ;-*
Sista bubbelbadet: Boden alive, lördag morgon, underbart :)
Sista spelade cd: Kristoffers skiva, i fredags?
Sista kyss: Igår kväll
Sista gången du grät: Igår.. va passande :p
Sista måltiden: Två mackor innan jobbet

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej
Blivit arresterad? Nej
Blivit kär vid första ögonkastet? Njaaa, intresserad är nog inte samma sak som förälskad?
Varit på tv? Njaaa tror inte det?
Fått ditt hjärta krossat? Ja!
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Njeeee
Haft ett one night stand? Ja
Busringt till nån? Ja



Sju saker du älskar att ha på dig:
1. Smink
2. Klocka
3. Pösiga byxor (mums)
4. Deo och parfym
5. Ringar
6. Sköna skor
7. Fint under

Sex saker du gjort idag:
1. Jobbat
2. Köpt en nagelborste
3. Bloggat
4. Ätit lunch hos mormor
5. Farit och fotat min första olycka
6. Pratat med Kristoffer

Fem favoritsaker:
1. Kristoffer
2. Mobilen
3. Datorn, blogg, pixbox och lunar
4. Mamma
5. Erika, Lina och mina andra söta vänner

Fyra personer du kan berätta allt för:
1. Kristoffer
2. Erika
3. Lina
4. Linnea

Tre val:
Svart eller vit? Vit
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? Choklad

Två saker att göra innan du dör:
1. Skaffa barn
2. Resa

En sak du ångrar:
1. Finns mycket säkert, småsaker. Typ att jag råka putta min klocka i golvet, den gick sönder :/


    HUR DUM ÄR DU?
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
( ) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
( ) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta,
och därmed fått folk att titta konstigt på dig
summa: 2

(x) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
( ) du testade precis om du klarade det
(x) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(x) ditt hår är/har varit blont
(x) folk har kallat dig långsam
summa: 4

( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
( ) du har nån gång somnat på en lektion
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad
det var du pratade om.
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(x) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal.
summa: 2

( ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
( ) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(x) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
summa: 2

(x) du råkar göra sönder väldigt många saker
(x) du har trillat av stolen då den stått helt still
( ) du använder ordet ''eh'' väldigt många gånger om dagen
summa: 2


18 eller mindre betyder att du inte är dum!



Haha nehepp är inte dum, vet dock några som skulle invända mot detta ;P hahaha.



 

3 Juli - Tisdag: Ryssvärme!!

3 Juli - Tisdag:


Jobbade på synoptik idag. Vädret kan vi minst sagt kalla ryssvärme. Varit grymt varmt i butiket och när jag cykla och åt lunch hos mormor (fiskgratäng) så höll ja på att dö, trots att jag bara var kanske en minut i solen, det var lite olidigt. Man kände sig helt trött i kroppen i alla fall.

Har varit ganska lungt på jobbet hur som helst. Vilket känns bra, sitter ju nu här på Kuriren där jag ska spendera kvällen :) Inlede med att fara på min första olycka. En krock vid K-Rauta, bil och motorcykel. Var inte så alvarligt. Motorcyklisten klarade sig med att bli omplåstrad och åka ambulans, mer ser lite otäckt ut.


image301
På väg in i ambulansen. Foto: Petra Isaksson



Annars har jag ingenting på schemat, samma som i går (jag älskar, älskar, älskar det) Så skönt att bara sitta vid datorn, och bara vara. Bra betalt också ;) Släng er i väggen synoptik :) Längtar till mig lön kommer. Må den vara saftig, vill inte jobba dubbla pass och slita ut mig (hum) ja utan att få något i gengäld :) Har iaf köpt fonder och blivit några hundralappar rikare på någon dag, och en hundralappar mindre rikare idag då fonderna sjunkigt, aja det är ju bättre att sparpengarna rötr sig än att de står stille, jag tycker det är kul med sånt iaf :)

Hade velat ha hit Erika eller Emilia, Emilia skulle dock bort, hon ville komma hit och sminka så jag kunde fota. Hon skulle bort med sin kille, jag vill ha hit erika och leka. Men just nu lutar det åt att dom båda. Jag ska ragga upp någon, men hade varit lättare om det var i boden jag var.. eller om alla mina vänner var i luleå ;) Meeen yes, nu kirrade jag snygg-Emma :)



image302
Amanda och Emma är sockersöta ;-*


Jaja hur stor chans är detta, när emma kom hit så var hörde vi på polisradion att det var en polis som blivit skjuten i älvsbyn. Sååå, var tvungen att åka dit med kattarina. Emma fick fara till sin syster och vara där då istället. Tog inte direkt så lång tid att vara där borta men var ju bilresan till och från älvsbyn som tog sin tid.. Jag kände mig tasky. Men men vi ska göra om det en kväll nästa vecka mest troligt. Det blir nog bra det. Ska bli snygga bilder iaf.

30 Juni - Lördag: BODEN ALIVE


30 Juni - LÖRDAG

Vaknade kring halv elva och gick och tog mig ett bad. Resten av packet sov ett par timmar till (DVS Erika och Krille, Gisela och Emilia for hem kring elva-tiden) Sen började man göra sig klar.

Ja, Erika och Linnéa gjorde sallad innan vi for iväg på klassfesten i vännträsk :) Ida Ö och Hanna stod för kalaset.
 Först på plats var Emma, Johan, Ida, Hanna, Ricard, Heno (Henke?), Linnea, jag erika, ante.
Vi gjorde först ett frågeformulär om hur man mycket man visste om personerna i klassen nu :) Sen en tipsrunda. Haha jag gjorde fel två gånger så fick springa fram och tillbaka för att hitta vilken frågaa jag egentligen hade missat :P

    

Sen kom de som var lite sena, jonas med pizza, robin, peter och anton. Och senare även, sandra, joel, lotta osv..

Var en askul kväll. Mycket dricka och mat som alla hade med sig, lasange, pizza, pajer, räkgrejjer, efterrätt, sallad osv osv.  Johan var chill, men slulle bara bråka med vårat lag i musiktävlingen Lag 3: "Sizzle dizzle my wizzle " Bestod av mig, Erika, Hengo och Ante :)
Tyvärr vann vi ej, och kom inte sist (poängfel för det bode vi kanske ha gjort) :P


image290


Killarna bastade. Johan tog erikas sko och kasta ut den.. var det kanske mitt fel? äh min klarade sig iaf ;)
Karaoke blev det sen. Vi sjöng och dansade och hoppade i ring :P



    
     
   
    
    



Åkte sen in till stan med Sandra, jag, erika, linnea, emma och johan :) Var några bilar och sen stannade vi iaf hos johan och gick på toa. Jag sparkade av vingen på en ängel :( och så glömde jag min väska där sen, tur att andré var vakt på öltältet :P en annan survakt var ju tvungen att vara besserwisser..


Träffade lite folk, lina och packet, åsa och niklas, helena, linas mamma och massa annat ungt folk också :P
Hamnade till slut i öltältet med linnea, per och hans gäng,  john, en som var väldigt lik en annan kille, jahn osv... Per kastade läckliga larver i erikas hår, emma e petade i dom :P


    
   

image300
Här ser vi när Emma visar vad hon hittat för larver i stakethålet. En sekund efter detta tar per upp larverna och kastar dom i Erikas hår. Slrik och spring och panik.



Sen vart det att leta matställe till de hungriga.. inte fresses (smock), inte rönnkan (smock) blev statoil (jo även mycket folk där) Aja sen traskades det hemmåt, jag erika och john. Sen sova. Gonatt klockan 3, halv 4?



image293
Godnatt, här doh kvällen slut ;)






29 Juni - FREDAG
:

Jobbade sista timmarna av vardagarna på synoptik. Upp och ner men mest upp. Trots att folk har det jobbigt är det kul att jobba med dom ;) Ficm dock jobba över en kvart, jag, Catarina och Eva. Var en liten konstigt kund som gormade till det för oss. SUCK!!! Haha det roligaste för dagen var när det var in från handels och lämnade lita saker till mig som är sommarjobbare/vikarie :) Fick en nyckelring där det stod "Handels, skyddar i alla lägen! Det var som en dosa som man kunde dra ner, jag var bärgis på att det var ett överfalls alarm :P Så jag stod där och åmade mig för eva om jag skulle våga dra ner den. Vi var ju ganska säkra på att det skulle pipa förjävligt. Och när jag sakta sakta drog ner den upptäckte vi i vår fasa att det bara var... en kondom :P haha jättefjantigt :) Men var kul, nästan lika farligt  :P

 

Fredag innan work


Cyklade efter jobbet till mormor. Jag och Kristoffer (som mormor eva är näst intill kär i) blev bjudna på renskav och mos, och sen glass och jordjobbar. Supergott! Det mättade iaf våra magar! Sen for vi hem, Tobbe var vid vår dörr lika fort som vi. Fixade iordning mig medan grabbarna tog första drinken.

Kring halv åtta började folket droppa in. För blev det jag och Moa då grabbarna gick och köpte pizza.

image255


Men sedan kom även emma och hennes gäng: Malin, Emily, Lovisa :) Vi gick över till max och köpte med mat, Emily var hungrig ;) Emilia och Gisela från Luleå kom och var trevliga, Gisela skulle köra nyktert men det blev inte riktigt som hon tänkt :)


image256


Vi började traska in mot stan vid halv tolv (vi sa ju att vi skulle börja gå vid tio tiden) :P Det spårade som vanligt ;P Sara Müller, Luisa, Linnea A, Macke, Hottie, Emma, Roger kom också! Kuuul!

Väl inne på området blev det att leta toalett, Anna hängde på. Hängde vid öltältet och träffade massa trevligt folk. Tyvärr kommer jag inte allt i detalj det var spring, kramar och skratt :) Kvällen avslutades kring två tiden, jag, Emilia, Erika och Gisela (+Krille) Sov hos oss :)


   
   
      

        

RSS 2.0